Den Nye Passat

Så er sløret løftet for den Nye Passat - Her kan du læse lidt om den og se et par billeder

Nu er ventetiden blevet endnu længere – Efter at sløret er blevet løftet for den ottende generation af Passat, så er ventetiden blevet endnu længere. Den nye Passat har gennemgået så mange ændringer, at den ikke skal sammenlignes med forgængeren. Nye dimensioner, nye linier, nye teknologier, nye motorer og … listen er lang.

Den nye Passat har fået et slogan

New Business Class in a designer suit

Passat har igennem flere årtier været vellidt og det formodes ikke at ændre sig, når den ottende generation ruller ud på vejene. De mere markante proportioner, forlygter og kølergrill giver bilen en sådan karakter, at den vil blive meget mere end en velkørende bil, elegance og luksuriøs vil være nøgleordene på Den Nye Passat.

Den nye Passat har fået et moderne og tidsløst design, som i sin underspillede rolle er meget karakterstærk og svær at ignorere.

Bilen syner og er med de nye dimensioner lidt lavere og bredere end sin forgænger. Længden på bilen er stort set den samme. Dog er akselafstanden rykket lidt, så hjulene er kommet tættere på hjørnerne af bilen. Ændringerne vil give en bedre komfort og bedre styreegenskaber. Den forøgede akselafstand sammen med den lidt bredere bil, har givet kabinen mere rummelighed + baggerummet er blevet endnu større. I Passat Limousine vil baggagerummet rumme 586 liter hvilket er en forøgelse på 21 liter og i Passat Variant vil volumen stige fra 603 til 650 liter.

 

d1a90604-b878-4af3-aec7-7cfc53a6bcb8_635418923349261154.jpg

Alle bilmærker ligger vægt på komfort, design, sikkerhed og teknologi – Den nye Passat er ikke en undtagelse af disse fokuspunkter. Den nye passat vil kigge i bakspejlet og se mange af sine konkurrenter, som vil holde uforstående for, egenskaber, teknologier, økonomi og ikke mindst design som Passat’en vil præstere.

 

Interiøret holdes også i et eksklusivt look og med design der er præget af høj kvalitetsfornemmelse og elegant stil. Der er kommet rigtig mange innovative teknologier som, Head-up display, udvidet emergency brake, stor skærm bag rettet og til dem som kører med trailer, så er det muligt at få hjælp til dette (noget af ovennævnt udstyr kan være ekstraudstyr).

 

d1a90604-b878-4af3-aec7-7cfc53a6bcb8_635418924863489595.jpg

Passat fås med 3 forskellige infotainmentsystemer; Composition Media og Discover Media(Navigation) med 6,5” skærm og touch. Topmodellen hedder Discover Pro, som understøtter navigation og touch på en 8” skærm.

 

Lige som man skulle tro der ikke kunne komme mere innovativ teknologi i bilerne. Så kan Passat leveres med en 100% digital interaktiv instrumentering, hvor alle instrumenter er digitale. Instrumenter, kørecomputer, navigation og andet kan vises i dette virtuelle display på 12,3” bag rattet.

 

Passat kan leveres med et hav af forskellige hjælpe teknologier: Side Assist – Advarer mod biler ved siden af bilen og i den blinde vinkel, hvis vognbaneskift ønskes. Front Assist – Advarer og bringer bilen til standsning hvis der er fare forude. Traffic Assist – Kan holde bilen midt på vognbanen op til en hvis fart. Park Assist – Kan gøre parallel parkering til en leg. Dynamic Road Assist – Kan vise vejskilte i displayet i bilen. Trailer Assist – Føreren bliver guidet på skærmen når der bakkes med trailer.

 

Motorer

Passat vil – når modelprogrammet er komplet – kunne leveres med ti forskellige turboladede TSI- og TDI-motorer. Benzinmotorerne omfatter en 1,4 TSI (125 hk), 1,4 TSI ACT (150 hk og automatisk cylinder frakobling) og tre 2,0 TSI med henholdsvis 180, 220 og 280 hk. Passat vil også senere kunne fås med en plug-in-hybrid-drivlinje (80 kW el-motor + 115 kW TSI-turbomotor), der kan køre op til 50 km på strøm og have et rekordlavt brændstofforbrug. Udvalget af dieselmotorer omfatter to 2,0 TDI-motorer med 150 og 190 hk og en ny 2,0 BiTDI med biturboladning, der yder 240 hk og et imponerende drejningsmoment på 500 Nm. BiTDI-motoren kommer i kombination med 7-trins DSG-gear og 4MOTION-firehjulstræk.

Lavere vægt (-85 kg), en optimeret støjdæmpning og en ny undervogn sikrer køredynamik og komfort af høj klasse. Passat vil også kunne bestilles med et progressivt styretøj, der har en mere direkte udveksling ( 2,1 omdrejninger i stedet for 2,7 omdrejninger), hvilket gør den mere styrevillig og dynamisk ved kurvekørsel og samtidig lettere at manøvrere ved parkering. Progressivt styretøj tilbydes kun i forbindelse med sportsundervogn eller den adaptive undervogn (DCC), der automatisk afpasser affjedringens karakteristisk til vejunderlaget. 

Ligesom forgængeren kommer den nye Passat i tre udstyrsversioner; Trendline, Comfortline og Highline. Passat forventes introduceret sidst på året, og priserne er på nuværende tidspunkt ukendte.

Selvom bilen er forbedret på mange områder, har flere innovative teknologier og er blevet bredere – Så formår den stadig et flot vægttab på 85kg og hvis den køres rigtigt en besparelse på op til 20% på brændstof.

Se mere Her